החלטה בתיק ב"ש 6318/06

: | גרסת הדפסה
ב"ש
בית המשפט המחוזי ירושלים
6318-06
3.4.2006
בפני :
יוסף שפירא

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד נ' גדליהו
:
באסם ראזם ת.ז. 081058679
עו"ד קאדרי
החלטה

לפני ערר על החלטת בית המשפט השלום בירושלים (כב' השופטת א' זיסקינד) בב"ש 3009/06, מיום 30.3.06, לפיה שוחרר המשיב ממעצרו בתנאים שנקבעו.

השתלשלות ההליכים נשוא הערר

1.         ביום  26.3.06, הוגש כנגד המשיב כתב אישום, המייחס לו עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, החזקת כלי פריצה לרכב, גניבת רכב וארבעה אישומים של הסעה שלא כדין. בד בבד הוגשה בקשה למעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדו.

ביום 27.3.06 התקיים דיון בבקשת המעצר. ב"כ המשיב הסכים כי קיימות ראיות לכאורה לביצוע העבירות, אך חלק על קיומה של עילת מעצר. התיק נדחה למתן החלטה ליום 30.3.06.

ביום 30.3.06 החליט בית המשפט קמא כי קיימת עילת מעצר של מסוכנות, והורה על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים נגדו. מיד בתום הדיון, הציע ב"כ המשיב חלופת מעצר. בית המשפט החליט על שחרורו של המשיב בתנאים שפורטו לעיל. לבקשת ב"כ המדינה, עיכב בית המשפט קמא את ביצוע החלטתו עד ליום 31.3.06, בשעה 10:00.

מכאן הערר  שלפני.

האישומים

2.         האישומים נגד המשיב (המופיע להלן כנאשם  2) הם כדלקמן:

אישום 1

3.         בלילה שבין 22.3.06 בירושלים קשרו הנאשמים קשר לביצוע פשע. הנאשם 1 התקשר לנאשם 2, ביקש ממנו לעזור לו בגניבת רכב תמורת כסף ונאשם 2 הסכים. כעבור זמן קצר  נכנס נאשם 1 לישראל שלא כדין, פגש בנאשם 2 בבאב אל עמוד בירושלים, משם הסיעו הנאשם 2 ברכבו מסוג סובארו לשכונת תלפיות בירושלים, הנאשם 1 ירד שם, קיבל מהנאשם 2 מפתח מותאם לרכב מסוג סובארו, וכעבור שעה וחצי פתח את דלת הרכב הגנוב באמצעות המפתח ובעזרתו גם הניעו.

הנאשם 1 הודיע לנאשם 2 טלפונית כי גנב רכב וביקש ממנו לנסוע לפניו, עד שיעברו את מחסום המנהרות ויגיעו לאיזור.

בציר המנהרות כרזה ניידת משטרה שנסעה בעקבות הנאשם 1 לעצור, אך הוא לא נשמע להוראותיה, הגביר מהירותו עד 140 קמ"ש, וכאשר  עקפה הניידת את הנאשם 1, הוא ניגח את הרכב הגנוב בניידת, פגע בצידה השמאלי, איבד  שליטה על הרכב הגנוב שנעצר בשולי הכביש וניסה להימלט, אך נתפס ע"י השוטרים.

הנאשם 2 ברח עם הרכב המוביל, בו נהג, מהמקום לאיזור, אך נעצר ע"י המשטרה כשחזר  מהאזור דרך ציר המנהרות בשעה 02:15 ביום 23.3.06. ברכב המוביל נמצאו בתא הכפפות שני מברגים, קטר, פלייר, מפתח ברגים להתנעת רכב.

אישום 2

4.         ביום 26.12.05 בשעה 01:30 ברחוב יגאל ידין בירושלים, הסיע הנאשם 2 תושב זר השוהה בישראל שלא כדין ברכב רנו אקספרס, אותו אסף סמוך למחסום א-ראם בירושלים, נסע עמו לתל אביב, בילה עמו שם אצל זונות וחזר עמו לירושלים.

אישום 3

5.         ביום 17.12.05 בשעה 17:45 בצומת ליפתא בירושלים הסיע הנאשם 2 ברכב מסוג אופל בירושלים 3 תושבים זרים ששהו בישראל שלא כדין.

אישום  4

6.         ביום 6.8.05 בשעה 15:05 בצומת גילה בירושלים הסיע הנאשם 2 ברכב המוביל תושב זר ששהה בישראל שלא כדין משכונת תלפיות בירושלים לכיוון חברון.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>